ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν υφίσταται θέμα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων, λέει η κυβέρνηση

δεν-υφίσταται-θέμα-άρσης-της-απαγόρευ-213922

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για πιέσεις της τρόικας ώστε να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα περί πιέσεων της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ανακοινώνει ότι ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», έγινε αναφορά στις πληροφορίες για τις πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά των δανειστών, ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό και αν αυτά βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά, αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση των τιμών.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η τρόικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου