ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Πιθανή νέα αναδιάρθρωση για την Ελλάδα

reuters-πιθανή-νέα-αναδιάρθρωση-για-την-ελλά-230470

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανή αν όχι απαραίτητη μια νέα αναδιάρθρωση χρέους για την Eλλάδα, καθώς η χώρα είναι πολύ δύσκολο να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εξέφρασαν αξιωματούχοι της ΕΕ που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι τρεις αξιωματούχοι συνδέουν την άποψή τους αυτή με τις διαπιστώσεις που εκτιμούν πως θα κάνει το κλιμάκιο της τρόικας που θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, για το οποίο πάντως οι ίδιοι «ποντάρουν» πως παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του.

"Η Ελλάδα βρίσκεται εντελώς εκτός τροχιάς" ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματούχους για να προσθέσει πως "η ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους θα είναι πολύ κακή". Έτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο πρακτορείο πως "τίποτα δεν έχει γίνει τους τελευταίους 3-4 μήνες στην Ελλάδα" με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ύφεση και παράλληλα να αυξάνεται το βάρος του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ.

"Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και μαζί ο λόγος του χρέους" υποστήριξε τρίτος αξιωματούχος.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακριά από τον στόχο του χρέους για το 2020, λέγοντας ότι η απόκλιση μπορεί να είναι της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων, μέγεθος που αντιστοιχεί σε 30 δισ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι μια νέα αναδιάρθρωση είναι αναγκαία και δεδομένου ότι το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που υπάρχει νέα απόκλιση από τους στόχους, το βάρος θα πρέπει να το επωμιστούν η ΕΚΤ και τα κράτη μέλη. (δείτε εδώ το δημοσίευμα του Reuters: http://www.reuters.com/article/2012/07/24/us-eurozone-greece-idUSBRE86N11D20120724)

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου