ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Επιστρέφουν μετεκλογικά οι καταθέτες

τράπεζες-επιστρέφουν-μετεκλογικά-οι-261896

Την αντιστροφή της τάσης έντονων εκροών καταθέσεων που κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εν όψει των εκλογών καταγράφει το Reuters, σύμφωνα με… τραπεζικές πηγές.

Οι Έλληνες που την προηγούμενη εβδομάδα έσπευσαν να “τραβήξουν” καταθέσεις έως και 800 εκατ. ευρώ ημερησίως εν μέσω φόβων για επιστροφή στη δραχμή, επιστρέφουν μέρος των καταθέσεων, σημειώνουν οι πηγές.

“Η αιμορραγία σταμάτησε”, δήλωσε στο πρακτορείο ένας τραπεζίτης.

Τράπεζα που έχανε καταθέσεις περίπου 30 εκατ. ημερησίως στο διάστημα πριν τις εκλογές -τα περισσότερα εκ των οποίων κατέληγαν σε χρηματοκιβώτια ή στα σπίτια των καταθετών, είδε την τάση να αντιστρέφεται από Δευτέρα. “Εχθές είδαμε αντιστροφή της τάσης. Επέστρεψαν καταθέσεις περίπου 15 εκατ. ευρώ”, δήλωσε στέλεχος της τράπεζας.

Ωστόσο, πολλοί τραπεζίτες σημείωσαν ότι οι πελάτες του private banking που έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό, δεν έχουν δείξει ακόμη διάθεση επιστροφής των καταθέσεων.

Έτερος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η τράπεζα είχε εισροές καταθέσεων έως 10.000 ευρώ από μικροκαταθέτες, αλλά δεν είχε δει ακόμη επιστροφή ποσών μεγαλύτερων των 50.000 ευρώ.

“Δεν είχαμε εκροές εχθές και αναμένουμε αντίστοιχη εικόνα και σήμερα”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι βοήθησε το εκλογικό αποτέλεσμα.

euro2day.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου