ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ απαιτεί η Σλοβενία!

αποπομπή-της-ελλάδας-από-το-ευρώ-απαιτ-267071
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απείλησε ότι θα ζητήσει ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίκο,σε σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το διεθνή δανεισμό προς τη χώρα.
«Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τους όρους που καθορίστηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους, η Σλοβακία θα ενταχθεί στις χώρες που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Φίκο.

«Είναι μια αταλάντευτη στάση της σλοβακικής κυβέρνησης», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, του οποίου το κεντροαριστερό κόμμα Smer-SD διαθέτει άνετη πλειοψηφία με 83 από τις 150 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ο Φίκο, που έκανε τις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες πριν από τις ζωτικής σημασίας βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα τόνισε ωστόσο ότι η διατήρηση αυτής της χώρας στη ζώνη του ευρώ παρουσιάζει, κατά την άποψή του, «περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα».

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, τη βούληση της χώρας του να επικυρώσει σύντομα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), για τη χρηματοδότηση των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου