ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ο κ. Γιούνκερ έχει κάνει λόγο για το μικρό ποντίκι ανάμεσα στους δύο ελέφαντες»

ο-κ-γιούνκερ-έχει-κάνει-λόγο-για-το-μι-268152

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της παράτασης θητείας του προέδρου του Eurogroup

Υπέρ της παράτασης της θητείας του Προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα του Λουξεμβούργου, Luxembourg Wort.

Στη συνέντευξη ο Μ. Σουλτς υποστηρίζει ότι η παραμονή του Γιούνκερ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα, σε μία εποχή αναβίωσης έντονων φόβων για το μέλλον της ευρωζώνης. «Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει κάνει λόγο για το μικρό ποντίκι ανάμεσα στους δύο ελέφαντες. Όπως όλοι ξέρουν οι ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια. Ο Γιούνκερ έχει συχνά παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή στην Ευρώπη, έναν ρόλο στον οποίο έχει επιτύχει. Γι’ αυτόν το λόγο ελπίζω ότι θα συνεχίσει να κατέχει ένα κεντρικό ρόλο στην κεντρική διοίκηση της Ευρώπης, για παράδειγμα ως πρόεδρος του Eurogroup» αναφέρει ο Σουλτς.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. τόνισε εξάλλου ότι «συμφωνώ χωρίς καμία επιφύλαξη ότι ο Γιούνκερ ήταν και θα είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος του Eurogroup και ότι σε αυτές τις ταραχώδεις εποχές είναι καλό να μπορούμε να υπολογίζουμε στην προσωπική συνέχεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου