ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έχουμε λιγότερο από τρεις μήνες να σώσουμε το ευρώ» λέει η Κριστίν Λαγκάρντ

έχουμε-λιγότερο-από-τρεις-μήνες-να-σώ-270781

Δράση για την διάσωση του ευρώ χρειάζεται να ληφθεί μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN.

Η Κρ.Λαγκάρντ αρνήθηκε να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την «πολιτική αποφασιστικότητας και την κινητοποίηση».

Το χρονοδιάγραμμα της Λαγκάρντ ήρθε ως απάντηση στις εκτιμήσεις του Τζορτζ Σόρος ότι η Ευρώπη έχει περιθώριο τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ.

«Η κατασκευή της ζώνης του ευρώ χρειάστηκε χρόνο» είπε η Λαγκάρντ. «Και είναι ένα έργο υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά στις δηλώσεις της για την Ελλάδα που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαίο οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, προκειμένου να ανακάμψει η χώρα.

«Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν εκνευρισμό και δυσαρέσκεια και ζήτησε συγγνώμη που προσέβαλαν κάποιους.

Η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ ρώτησε την Κρ.Λαγκάρντ εάν η Γερμανίδα καγκελάριος θα δεχόταν τόσο μεγάλη κριτική εάν ήταν γυναίκα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ φάνηκε έκπληκτη με την ερώτηση και μετά από αρκετή ώρα απάντησε: «Όχι».

«Πιστεύω ότι είναι πολύ δυναμική ηγέτης. Πρόκειται για μια πολύ θαρραλέα γυναίκα» τόνισε η Λαγκάρντ.

«Ξεχωρίζει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο» συμπλήρωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου