ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άφαντες 500 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις λόγω μετακόμισης

άφαντες-500-χιλιάδες-φορολογικές-δηλώσε-279403

Περισσότερες από 500 χιλιάδες δηλώσεις χάθηκαν λόγω της απόφασης να μετακομίσει η υπηρεσία εκτύπωσης του Δημοσίου.

Τι και αν σε δέκα μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι εξαιρούνται της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης, δεν έχουν παραλάβει το έντυπο της εφορίας.

Όπως αναφέρει το Euro2day, αιτία είναι η μετακόμιση της υπηρεσίας εκτύπωσης του Δημοσίου από τον Κολωνό στο Μενίδι ακριβώς την περίοδο όπου θα έπρεπε να τυπώνει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι τα έντυπα δεν τυπώθηκαν εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν εστάλησαν στους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία περιμένει το χαρτί των εντύπων από την ΥΕΕΑΔ για να τυπώσει με τη σειρά της τα προσωπικά στοιχεία των φορολογουμένων, να τα βάλει σε φακέλους και να τα στείλει, η τελευταία παρτίδα εκτύπωσης 350.000 δηλώσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τελευταία παρτίδα εντύπων θα φτάσει στους φορολογούμενους γύρω στις 10 Ιουνίου -αν δουλέψει ρολόι το σύστημα των ΕΛΤΑ- και η επίσημη προθεσμία κανονικά θα έληγε πέντε μέρες αργότερα.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΟΙΚ έδωσε παράταση έως τις 2 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις και έως 16 Ιουλίου για ηλεκτρονικές δηλώσεις

News247

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου