ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε χαμηλό 21 μηνών κατρακύλησε το ευρώ

σε-χαμηλό-21-μηνών-κατρακύλησε-το-ευρώ-289816

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 21 μηνών υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά και των δηλώσεων Παπαδήμου στο DJ Newswires που θεωρήθηκαν ως επιβεβαίωση ότι υπάρχουν προετοιμασίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δηλώσεις που έσπευσε να επανορθώσει με νεότερες δηλώσεις στο δίκτυο CNBC.

Οι διευκρινήσεις Παπαδήμου ότι απλά πρόκειται για πιθανότητα προετοιμασίας από κάποιες χώρες για το «απίθανο» ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δεν καθησύχασαν τις αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και ως προς την έκβαση της Συνόδου, εκτιμώντας πως δεν θα ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Το κοινοτικό νόμισμα βυθίστηκε νωρίτερα μέχρι τα 1,2615 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 1,2624 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο του 2012 – όπου είχε βρεθεί τον Ιανουάριο.

«Ο κίνδυνος για το ευρώ είναι πτωτικός βραχυπρόθεσμα, αλλά πιστεύω πως υπάρχει η πιθανότητα για κάλυψη ανοικτών θέσεων», σχολίασε αναλυτής της SEB στη Στοκχόλμη. Η SEB προβλέπει πως το ευρώ θα διαμορφωθεί στα 1,26 δολάρια στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου