ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως θα λάβετε τον κλειδάριθμο από την Εφορία

πως-θα-λάβετε-τον-κλειδάριθμο-από-την-ε-329748

Προς διευκόλυνση των φορολογούμενων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ παρέχει με ανακοίνωσή της διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης του ειδικού κλειδαρίθμου για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδήματος.

Όπως επισημαίνεται:

Πρώτον, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου, ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.

Δεύτερον, για όσους φορολογούμενους υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, διευκρινίζεται ότι θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ, ενώ οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου