ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε υπόγεια, πατάρια, σοφίτες

αποσύρεται-η-διάταξη-για-τεκμήρια-σε-υ-334518

Αποσύρει το υπουργείο Οικονομικών, τις διατάξεις που προβλέπονταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και αφορούσαν σε επιβολή τεκμηρίων στους πρόσφατα νομιμοποιηθέντες ημιυπαίθριους χώρους (σοφίτες, πατάρια υπόγεια).

Την περασμένη βδομάδα και λόγω της εξέλιξης αυτής η ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα. Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, πρωταρχικό μέλημα είναι η σύγκλιση απόψεων για ένα ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Ανακοίνωση ΤύπουΟι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Ομοίως αποσύρονται οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή. Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Ν.Δ. να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Στο φορολογικό διάλογο το ζήτημα

Αποσύρονται από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011.

Το υπουργείο Οικονομικών, διευκρίνισε ότι οι σχετικές διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου και θα ενσωματωθούν στο υπό κατάρτιση Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Νωρίτερα, την απόσυρση της διάταξης, είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου.

Όπως ανέφερε, «παρά το ότι η ρύθμιση είναι ορθή, το κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο».

Πέραν των ανωτέρω διατάξεων, αποσύρονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, και οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων.

Όπως ξεκαθαρίζεται, της συζήτησης των διατάξεων στη Βουλή θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου