ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση ως τις 4 Απριλίου για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων

παράταση-ως-τις-4-απριλίου-για-το-κούρε-336380

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση, διότι σε ορισμένες εκδόσεις ελληνικών ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσοστό αποδοχής μέσω εξουσιοδοτήσεων. Παρατείνεται έως τις 4 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, η προθεσμία για το > και την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από αλλοδαπό δίκαιο και η οποία έληγε απόψε.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η συγκεκριμένη παράταση αφορά και στα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από κρατικές επιχειρήσεις (ΟΣΕ,ΟΑΣΑ και ΕΑΣ) με την εγγύηση του κράτους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η παράταση κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση, διότι σε ορισμένες εκδόσεις ελληνικών ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσοστό αποδοχής μέσω εξουσιοδοτήσεων, οπότε η χώρα πρέπει να αναμένει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, από τα συνολικά ομόλογα ύψους 28 δις. ευρώ είχαν αποδεχθεί τη δημόσια προσφορά της κυβέρνησης κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας 19,3 δις. ευρώ, ενώ η διορία για τα υπόλοιπα 8,7 δισ. ευρώ έληγε σήμερα. Ειδικότερα, στο σκέλος των ομολόγων αλλοδαπού δικαίου συνολικού ύψους 18,2 δις. ευρώ υπήρξε αποδοχή του προγράμματος από κατόχους ομολόγων 12,3 δις. ευρώ, οι οποίοι ψήφισαν ταυτόχρονα και υπέρ της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CACS). Ενώ, στο σκέλος των εγγυήσεων για τα ομόλογα των ΔΕΚΟ, επί συνόλου 9,8 δις. ευρώ, τα 7 δις. ευρώ αποδέχθηκαν την προσφορά και ψήφισαν υπέρ της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης.

Σύμφωνα, επίσης, με το υπουργείο, >. Ήτοι, οι κάτοχοι των ομολόγων αυτών που διέπονται από αλλοδαπό δίκαιο, δεν πρόκειται να πληρωθούν για τα ομόλογα που κατέχουν εάν δεν συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου