ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδοτήσεις δύο ετών χρωστάει το κράτος στη ΣΕΚΑΠ

επιδοτήσεις-δύο-ετών-χρωστάει-το-κράτ-337175

Το πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ) Α.Ε. λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης και τις συνεχείς φορολογικές αυξήσεις είχε καταγγείλει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχιας Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη Διεθνής Δημόσιος Διαγωνισμός από την ΑΤΕ, για την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρεία. Έχουν ήδη υποβληθεί δύο δεσμευτικές προσφορές που αξιολογούνται, ενώ στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής επενδυτή, προβλέπεται και υποβολή της σχεδιαζόμενης στρατηγικής και του σχεδίου δράσης από τον υποψήφιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ.

Δεδομένης της απίστευτης ολιγωρίας που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση σε θέματα αναδιαρθρώσεων, θα παρακολουθούμε στενά την όλη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να διασφαλιστεί το μέλλον της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας και των εργαζόμενών της.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις παραμεθόριων περιοχών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας στον κ. Αυγενάκη επισημαίνει πως μόνο οι επιδοτήσεις του 2008 έχουν αποδοθεί, ενώ μόλις τον Ιανουάριο του 2012 δόθηκε εντολή για την καταβολή των επιδοτήσεων του 2009. Μάλιστα, ακόμα εκκρεμεί αίτημα του ΟΑΕΔ για την έκδοση νέας κατανομής χρηματοδότησης, προκειμένου να μπορ΄σεου να καταβληθεί η επιδότηση στους δικαιούχους του 2010.

Το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε., έχει καταθέσει την αγωνία του για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει βρεθεί σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις φόρων στα τσιγάρα το 2010. Σημειώνεται ότι οι μεγάλες πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες αντεπεξήλθαν με ευκολία στις αυξήσεις σε αντίθεση με τις ελληνικές, οι οποίες αναγκάστηκαν εν πολλοίς να πωλούν με ζημία, προκειμένου να κρατήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου