ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρατικά Λαχεία: Αρχίζει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού

κρατικά-λαχεία-αρχίζει-η-δεύτερη-φάση-346933

Αρχίζει, με τρία επενδυτικά σχήματα, η δεύτερη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματός επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και εν γένει διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η συγκεκριμένη φάση αφορά στην κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών και την έκδοση 12ετούς αδείας.

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας είχε ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, υποβλήθηκαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τα ακόλουθα σχήματα:

1. της Οsterreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H.

2. της σύμπραξης των εταιριών Sisal S.p.A., Damco Energy S.A. και Damlot Α.Ε., και

3. της σύμπραξης των εταιριών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.a.r.l.

Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, το Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει και τους τρεις υποψηφίους στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, είναι οι Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και Eurobank EFG Equities. Οι δικηγορικές εταιρείες Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι και Καρατζά και Συνεργάτες είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου, ενώ η δικηγορική εταιρία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου