ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

New York Times: “Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέες τακτικές εκβιασμού”

new-york-times-η-ελλάδα-θα-χρειαστεί-νέες-τακτικ-348095

«Η Ελλάδα μπορεί να έπεισε τους ιδιώτες πιστωτές χρησιμοποιώντας μέσα εκβιασμού να συμμετέχουν στη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, έτσι ώστε να σωθεί από τη χρεοκοπία, αλλά η επόμενη φορά δεν θα είναι η ίδια», γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα New York Times.

«Η υπερχρεωμένη χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά μία κρίση μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως πιστεύουν οι ειδικοί των αγορών, αλλά αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να βασιστεί σε νομικά τρικς και να εξαναγκάσει σε απώλειες εύκολους στόχους όπως είναι οι τράπεζες και τα hedge funds».

«Από τώρα και στο εξής οι ξένοι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος της ζημίας, αλλά την επόμενη φορά που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μία κρίση, δεν θα είναι τόσο επιεικής».

«Η Ελλάδα έχει γίνει η οικονομική κηδεμονία της Ελλάδας και όσο το IMF θα γίνεται λιγότερο πρόθυμο να χρηματοδοτεί τα επόμενα χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες με επικεφαλής τη Γερμανία θα έχουν όλο και περισσότερη δυσκολία, κυρίως απέναντι στους ψηφοφόρους τους, να εξηγήσουν γιατί πρέπει να συμβάλλουν για μία Ελλάδα που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τα οικονομικά της», κλείνει το δημοσίευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου