ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Νανόπουλος: Με την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα θα ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά

ν-νανόπουλος-με-την-ανακεφαλαιοποίησ-353175

ΤΗΝ εκτίμησή του ότι το τραπεζικό σύστημα θα αποκτήσει σημαντικά πλεονεκτήματα μετά την ολοκλήρωση του PSI, την εξυγιαντική διαδικασία της BlackRock και την προγραμματιζόμενη ανακεφαλαιοποίηση, εξέφρασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος. Με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος της Eurobank o κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι το τραπεζικό σύστημα θα απαλλαχθεί από τις αρνητικές παρενέργειες της κρίσης, θα ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις του PSI και θα ενισχύσει τη ρευστότητά του. "Έτσι, γίνεται πιο ικανό να παίξει ξανά τον δημιουργικό του ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος των πελατών του, της ανάπτυξης και της κοινωνίας γενικότερα", πρόσθεσε.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε επίσης: «Δίνουμε έμφαση στην προβολή της έναρξης λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου καταστήματος της Eurobank στο Πανόραμα Βούλας πιστεύοντας ότι στέλνουμε ένα ευρύτερο μήνυμα: σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία, για τη χώρα ευρύτερα, η Eurobank όχι μόνο δεν αναδιπλώνεται αλλά αντίθετα έχει σταθερά στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, υποστηρίζοντας έμπρακτα την επιλογή της να παραμένει ενεργά και δυναμικά στην αγορά. Nα στηρίζει τους πελάτες της, να τιμά την εμπιστοσύνη τους και να αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρει».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ΕFG, Βύρων Μπαλλής, επισήμανε: «Κύριος στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες που απαντούν στις ανάγκες τους, δίνοντας μεγάλο βάρος στο Personal Banking που απαιτεί εξειδικευμένες επενδυτικές – χρηματιστηριακές υπηρεσίες και αποτελεσματική διαχείριση των διαθεσίμων τους, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες πελάτες μας με τις πολυδαίδαλες –και λόγω συγκυρίας– ανάγκες τους, προσφέροντας ταυτόχρονα εξειδικευμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα για κάθε ατομική, οικογενειακή ή επιχειρηματική ανάγκη κάλυψης κινδύνων».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλλή, «η τράπεζά μας δεν σκέφτεται απλώς, αλλά προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Σε μια εποχή όπου όλα δείχνουν να συρρικνώνονται και να περιορίζονται, εμείς εγκαινιάζουμε αυτό το νέο υπερσύγχρονο κατάστημα στο Πανόραμα Βούλας, στα νότια προάστια, μία περιφέρεια όπου εξαρχής η τράπεζα μας έχει δείξει αυξημένο ενδιαφέρον και έντονη παρουσία. Είμαστε σήμερα εδώ για να επιστρέψουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, αλλά και να σταθούμε δίπλα στην τοπική κοινωνία».

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο κ. Μπαλλής παρέδωσε στον κ. Δημήτρη Βάττη, πρόεδρο του δ.σ. των Παιδικών Χωρών SOS Ελλάδος, επιταγή που καλύπτει τα έξοδα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης για ένα έτος για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου