ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνή στήριξη για τις επιπτώσεις από τα μέτρα λιτότητας αναζητούν οι δικαστές

διεθνή-στήριξη-για-τις-επιπτώσεις-από-366143

Δικαστές ζητούν από την Ένωσή τους να ενημερώσει τη Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον κλάδο τους.

Η επταμελής μειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά από τον πρόεδρο Χαρ. Αθανασίου να μεταβεί αντιπροσωπεία της Ένωσης στη Ρώμη προκειμένου να ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών για «τη μείωση της προσωπικότητας και των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

Τα εν λόγω μέλη της Ένωσης θεωρούν ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης, έτσι ώστε «α) να μην υπάρξουν νέες περικοπές, στις αποδοχές μας, οι οποίες, μετά και τις προηγούμενες, κατά ποσοστό 40% περικοπές, καταλήγουν στην, κατά παραβίαση του Συντάγματος, ισοπέδωση των αποδοχών μας, β) να σταματήσουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις που τείνουν σε περιορισμό της ανεξαρτησίας του δικαστή ή σε μείωση της προσωπικότητάς του όπως οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου “για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής”, του οποίου επίκειται η ψήφιση».

Ως προς τις εξελίξεις στη χώρα μας, σε δήλωσή τους οι δικαστές της μειοψηφίας εκφράζουν την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία τους για: α) Τη σκληρότητα και τη συχνότητα των οικονομικών μέτρων που επιβάλλονται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, β) Τον απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο, με τον οποίον συμπεριφέρονται τόσο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσο και τα μέλη της τρόικας προς τους Έλληνες πολιτικούς και κατ’ επέκταση και στους Έλληνες πολίτες.

Επίσης, οι επτά εκφράζουν την κατανόησή τους προς τους δανειστές μας, οι οποίοι πρέπει μεν να εξασφαλίσουν τα ποσά των δανείων, αλλά δεν πρέπει να λησμονούν τα εξής: α) Η Ελλάδα αξίζει σεβασμού, διότι είναι η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. β) Η Ελλάδα αξίζει σεβασμού, διότι είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας. γ) Οι Έλληνες πολίτες, που υποβάλλονται σε καθημερινές θυσίες (συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, βαριά φορολογία, ανεργία, φτώχεια), δεν φέρουν καμία ευθύνη ούτε για την κακοδιαχείριση και για τη δημιουργία του χρέους της χώρας τους ούτε και για την αποτυχία των επιβληθέντων οικονομικών μέτρων, τα οποία όπως αποδεικνύεται, διογκώνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση και την ανεργία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου