ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως θα μειώσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου με έξυπνους τρόπους

πως-θα-μειώσετε-την-ασφάλεια-αυτοκινή-648595

Η ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί ένα πάγιο, υποχρεωτικό έξοδο του αυτοκινήτου η οποία επιβαρύνει τους οδηγούς και ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Η βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα ενώ η μη ασφάλιση επιφέρει σημαντικά πρόστιμα – τόσο χρηματικά όσο και ποινικές κυρώσεις.

Με τη ψηφιοποίηση όμως των ασφαλιστικών γραφείων και εταιρειών καθώς και τις νέες υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, πλέον μπορούμε να βρούμε εύκολα από την άνεση του σπιτιού μας, την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και να εξοικονομήσουμε χρήματα!

Ποιοι είναι όμως οι τρόποι που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα ασφάλιστρά μας;

Μείωση κόστους με αύξηση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου

Όσο πιο μεγάλη είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που επιλέγετε, τόσο μεγαλύτερο όφελος έχετε στην τελική τιμή!

Μια μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου έχει αναλογικά πολύ μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με μια ετήσια.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές τιμές και εκπτώσεις, στα μεγαλύτερα τους συμβόλαια – στην ουσία πρόκειται για μια win-win κατάσταση τόσο για εσάς που έχετε όφελος έως και 40% όσο και στις ασφαλιστικές εταιρείες που προ-εισπράττουν τα ασφάλιστρα ενός έτους!

Προσοχή στις εξτρά καλύψεις – Προσθέστε μόνο τις απαραίτητες

Πέρα από τη βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης που είναι υποχρεωτική, μπορείτε να προσθέσετε όσες καλύψεις θέλετε ανάλογα τις δικές σας ανάγκες.

Αρκετοί οδηγοί παρασύρονται και προσθέτουν όλες τις καλύψεις που έχουν τη δυνατότητα, δίχως όμως πραγματικά να τις χρειάζονται!

Αν για παράδειγμα φυλάσσετε το αυτοκίνητο σε κλειστό, ασφαλές πάρκινγκ, ίσως η ασφάλεια κλοπής να είναι περιττό έξοδα για εσάς!

Κάντε σύγκριση τιμών – θα εκπλαγείτε από το όφελος!

Κάνοντας σύγκριση τιμών θα εκπλαγείτε από τις διαφορές ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τα προγράμματα που προσφέρουν.

Οι διαφορές ανάμεσα στις εταιρείες είναι χαοτικές! Έτσι, ενώ ο προσωπικός σας ασφαλιστής μπορεί να σας προτείνει μια ασφαλιστική που συνεργάζεται και ίσως έχει το μεγαλύτερο κέρδος, αυτό δε σημαίνει ότι θα έχετε και εσείς όφελος ή ότι δε θα πληρώσετε την ασφάλεια χρυσή!

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες και πλατφόρμες για να δείτε συγκεντρωτικά τις τιμές από όλες τις εταιρείες. Σας προτείνουμε να κάνετε σύγκριση τιμών ασφάλειας στο Asfaleies24.gr καθώς θα βρείτε παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και τα πιο αξιόπιστα ασφαλιστικά γραφεία!

Επιλέγετε μικτή ασφάλεια; Προσοχή στο ποσό της απαλλαγής!

Η μικτή ασφάλεια ή αλλιώς ολική, σας παρέχει μια ολοκληρωμένη κάλυψη που καλύπτει ακόμα και ιδίες ζημιές που θα προκαλέσετε εσείς στο όχημά σας, με δική σας ευθύνη.

Η μικτή ασφάλιση είναι ιδανική για νέους οδηγούς και καινούργια αυτοκίνητα καθώς έτσι προστατεύεται το κεφάλαιο και την περιουσία σας.

Όμως όλες οι εταιρείες που προσφέρουν μικτή ασφάλιση, έχουν και τον όρο της απαλλαγής στο συμβόλαιο.

Το ποσό της απαλλαγής είναι στην ουσία τα χρήματα που θα πληρώσετε εσείς σε κάθε ζημιά, ανεξαρτήτου του κόστους. Αν δηλαδή κάνετε μια ζημιά 1500€ με δική σας ευθύνη και η απαλλαγή είναι 300€, τότε θα πληρώσετε μόνο τα 300€ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική.

Αν όμως η ζημιά είναι 250€, τότε θα πληρώσετε όλη τη ζημιά εσείς.

Αν πιστεύετε ότι δεν είστε επιρρεπής στις μικροζημιές και θέλετε τη μικτή μόνο για σοβαρές υλικές ζημιές, τότε βάλτε ένα μεγάλο ποσό απαλλαγής – π.χ. 1500€.

Έτσι το ασφάλιστρό σας θα μειωθεί σημαντικά σε σχέση π.χ. με μια απαλλαγή 300€.

Πληρώστε online με κάρτα!

Αρκετές ιστοσελίδες και ασφαλιστικά γραφεία που παρέχουν online υπηρεσίες, προσφέρουν μια έξτρα έκπτωση αν πληρώσετε online με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Γιατί να αφήσετε ανεκμετάλλευτη αυτήν την έκπτωση; Υπολογίστε τα ασφάλιστρα σας και δείτε να μειώνονται άμεσα, απλά πληρώνοντάς τα με κάρτα online!

Δείτε αν είστε δικαιούχος επιπλέον εκπτώσεων

Υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται επιπλέον έκπτωση από κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες.

Αν για παράδειγμα είστε δημόσιος υπάλληλος ή εργάζεστε στα σώματα ασφαλείας, τότε θα δείτε ότι μπορεί να δικαιούστε έκπτωση έως και 15%!

Απλά σημειώστε την κατηγορία σας στη φόρμα ασφάλισης και θα δείτε ποιες ασφαλιστικές προσφέρουν εξτρά έκπτωση!

Πολλαπλά οχήματα στην ίδια ασφαλιστική

Αν έχετε παραπάνω από 1 όχημα στο όνομά σας ή στην οικογένεια, τότε αν τα μεταφέρετε στην ίδια ασφαλιστική θα έχετε πολλαπλές εκπτώσεις.

Συνήθως η έκπτωση για 2 ή παραπάνω οχήματα είναι στο 10% – αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μεταφέρετε τα οχήματά σας στην ίδια ασφαλιστική και δείτε τα ασφάλιστρα να μειώνονται σημαντικά!

Προσοχή στην αξία του οχήματος

Κάθε χρόνο η αξία του οχήματος σας μειώνεται. Για να έχετε ενημερωμένα και ρεαλιστικά ασφάλιστρα, θα πρέπει να βλέπεται να μειώνεται αντίστοιχα και η ασφαλισμένη αξία για το αυτοκίνητό σας.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως αν αφήσετε την αξία του οχήματος και δεν τη μειώσετε, τότε αφενός θα πληρώνετε αυξημένα ασφάλιστρα, αφετέρου αν συμβεί κάποιο ατύχημα, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει με βάση τις τρέχουσες τιμές μεταχειρισμένων!

Όπως καταλαβαίνετε η μεταβολή και ενημέρωση των τιμών κρίνεται επιβεβλημένη!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα σε ένα υποχρεωτικό πάγιο έξοδο. Κάντε σωστή έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξτε το συμβόλαιο και τις καλύψεις που ανταποκρίνονται ακριβώς στις δικές σας, προσωπικές ανάγκες!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου