ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Juncker: Στις 20 Φεβρουαρίου η απόφαση για την Ελλάδα

juncker-στις-20-φεβρουαρίου-η-απόφαση-για-την-ε-371376

Στο Eurogroup της Δευτέρας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Jean-Claude Juncker.

Μετά τη λήξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις που αφορούν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας αλλά και το PSI θα έχουν ληφθεί έως τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου ώστε να επικυρωθούν την ίδια μέρα από τους υπουργούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Juncker, η Ελλάδα και η τρόικα έχουν οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα που θα καλύψουν την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ, η τρόικα παρουσίασε την τελευταία της έκθεση για το ελληνικό χρέος και οι εταίροι μας έλαβαν τις ισχυρές δεσμεύσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

"Η Αθήνα έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ανοίξει ο δρόμος προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας, τα οποία περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα των 325 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012 και την παραχώρηση γραπτών δεσμεύσεων από τους δύο βασικούς πολιτικούς ηγέτες", ανέφερε ο Juncker.

Και πρόσθεσε: "Με βάση τα στοιχεία που έχουμε ήδη στο τραπέζι και τις νέες προσθήκες, είμαι αισιόδοξος πως το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Πηγή:www.capital.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου