ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλογερμανική Σύνοδος Κορυφής

γαλλογερμανική-σύνοδος-κορυφής-380366

Το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής καθιερωμένης γαλλογερμανικής Συνόδου Κορυφής στο Παρίσι.

Στο Παρίσι λέγεται ότι η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς εάν μπορούσαν σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που πρόκειται να παραχωρήσουν και που για πρώτη φορά θα μεταδοθεί συγχρόνως σε Γαλλία και Γερμανία από τα κανάλια France 2 και ZDF, να ανακοινώσουν την ευχάριστη είδηση για την τελική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές της.

Να είναι σε θέση να ανακοινώσουν τη λήξη του μαραθώνιου των διαπραγματεύσεων και την απομάκρυνση από το ιδιαίτερο επικίνδυνο σημείο στο οποίο έχουν φθάσει, όπως αναγνώρισε σήμερα το πρωί ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, που όμως παρέμεινε σταθερός στο στόχο ότι το χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 120%.

Επί τάπητος όλα τα θέματα

Η Αγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από οκτώ γερμανούς υπουργούς, θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι για το καθιερωμένο γαλλογερμανικό συμβούλιο υπουργών, το 14ο στη σειρά, με τη συμμετοχή εννέα γάλλων υπουργών και βεβαίως του Νικολά Σαρκοζί.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη φορολογική σύγκλιση των δύο χωρών, την επιβολή κοινών φόρων στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην εμβάθυνση της γαλλογερμανικής συνεργασίας, αφού το γερμανικό μοντέλο μοιάζει πλέον να έχει γίνει έμμονη ιδέα για τον γάλλο πρόεδρο.

DW

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου