ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονό μέτωπο για την προστασία κατώτατου και 13ου-14ου μισθού

κονό-μέτωπο-για-την-προστασία-κατώτατ-382739

Στη συνάντηση μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά στην ανάγκη μείωσης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και διατήρησης του νομικού πλαισίου της επέκτασης της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για έξι μήνες μετά τη λήξη τους.

Την ανάγκη προστασίας των κατώτερων αμοιβών και του 13ου και 14ου μισθού επαναβεβαίωσαν στη σημερινή, δεύτερη κατά σειρά, συνάντησή τους ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ΣΕΒ υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά στην ανάγκη μείωσης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και διατήρησης του νομικού πλαισίου της επέκτασης της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για έξι μήνες μετά τη λήξη τους.

Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε όσον αφορά στην πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για διετές ή τριετές πάγωμα των αυξήσεων, στην οποία αντιτίθεται η ΓΣΕΕ ενώ δεν ετέθη στη συνάντηση το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν επίσης να αποστείλουν επιστολή προς την ελληνική Κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα, την τρόικα και την Κομισιόν και επεσήμαναν ότι η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου