ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας 38 χωρών κατά των φορολογικών παραδείσων

συμφωνία-συνεργασίας-38-χωρών-κατά-των-φ-393279

Τριάντα οκτώ χώρες ήλθαν σε συμφωνία σήμερα στο Μπουένος Άιρες για την ενίσχυση της μάχης κατά των φορολογικών παραδείσων χάρις σε μία «άνευ προηγουμένου» ανταλλαγή πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φόρουμ χρηματοοικονομικής διοίκησης του ΟΟΣΑ Ντάγκας Σούλμαν.

«Φθάσαμε σε συμφωνία για να φέρουμε τη μάχη αυτή σε νέα επίπεδα μέσω μίας άνευ προηγουμένου ανταλλαγής πληροφοριών», τόνισε ο Σούλμαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε τη συνεδρία του Φόρουμ.

«Είχαμε επιτυχίες σε πολλές χώρες, όμως είναι πολύ νωρίς για να σαλπίσουμε νίκη», τόνισε ο ίδιος, καλώντας όλες τις πλευρές να αποδυθούν σε μία μάχη «ανηλεή».

Ο Σούλμαν, στέλεχος επίσης της Φορολογικής Διοίκησης των ΗΠΑ, εξήρε το ενδιαφέρον, που δείχνουν οι κυβερνήσεις για μία μεταβολή των σχέσεών τους με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Αντί να συνεχίσουν να παίζουν το κρυφτούλι με τις επιχειρήσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές», τόνισε ο ίδιος, προσδιορίζοντας πως αρκετές πολυεθνικές εταιρείες συμμετείχαν στη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης του Φόρουμ και επικεφαλής τον φορολογικών μηχανισμών της Αργεντινής Ρικάρδο Ετσεγαράι, υπογράμμισε πως είναι ζωτικής σημασίας να επιτευχθούν «συγκεκριμένα αποτελέσματα» και να μην περιορισθούν οι συμμετέχοντες στο «γράμμα» της συμφωνίας.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει μετά το πέρας της Συνόδου της G20 πως οι φορολογικοί παράδεισοι θα πρέπει «να εξοστρακισθούν από την διεθνή κοινότητα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου