ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδήμος:«Δεν πάμε στην δραχμή ούτε χρεοκοπούμε»

παπαδήμοςδεν-πάμε-στην-δραχμή-ούτε-χ-395147
Σίγουρος για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στην πρώτη του από την ημέρα που ορκίστηκε.
Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή δεν αποτελεί τρόπο επίλυσης της κρίσης στην χώρα αλλά τόνισε ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.
«Αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που τη στηρίζουν, και τι είναι πιο σημαντικό από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ».
Ο πρωθυπουργός ανάφερε επίσης ότι η τύπωση χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι απάντηση στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.
Αναφορικά με το PSI και τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν πάλι την Τετάρτη υποστήριξε ότι οι ερχόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, εντούτοις, θεωρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και έτσι η χώρα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά και να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που κατά το παρελθόν δώσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά χρειάζονται μερικές ακόμη συζητήσεις ως προς το πώς θα ενώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Οι διαπραγματεύσεις έχουν παύσει, όπως ξέρετε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν και θα καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου