ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοφιλής ο Μόντι, αντιδημοφιλή τα «κλειστά επαγγέλματα»

δημοφιλής-ο-μόντι-αντιδημοφιλή-τα-κλ-851206

Η πλειονότητα των Ιταλών συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ενώ τάσσεται υπέρ των μέτρων για την απελευθέρωση της αγοράς και των «κλειστών επαγγελμάτων». Αυτό τουλάχιστον είναι το αποτέλεσμα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Ipr Marketing για λογαριασμό του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης Rai 3.

Το ποσοστό αποδοχής του Μόντι ξεκίνησε από το 50% την ημέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός (12 Νοεμβρίου 2011), έφτασε το 55% την ημέρα της πρώτης ψήφου εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου (18 Νοεμβρίου) και συνεχίζει να βρίσκεται στο 54%, το οποίο θεωρείται υψηλό ποσοστό.

Όσον αφορά την δέσμη μέτρων για την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», το 86% του δείγματος τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των πρατηρίων βενζίνης, το 85% των φαρμακείων, το 77% των ταξί, ενώ το ποσοστό των ερωτηθέντων που εγκρίνει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων αγγίζει το 76% και των δικηγόρων το 75%.

Ωστόσο, στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει να εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο;» το 52% απαντά αρνητικά και το 40% θετικά.

Σε ερώτημα σχετικά με το κατά πόσο είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, το 74% συντάσσεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μόντι, το 11% την απορρίπτει και το 15% του δείγματος δεν έχει άποψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου