ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τρόικα επιστρέφει χωρίς όρους

η-τρόικα-επιστρέφει-χωρίς-όρους-398179

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Ρεν υπογράμμισε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως, όσον αφορά την πορεία των διαβουλεύσεων για το PSI, «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων».

Για τις τελικές διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» φθάνει στην Αθήνα σήμερα ο ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου, ερωτηθείς για την πορεία του PSI, είχε αναφέρει πως την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα έχουν οι ελληνικές αρχές.

Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να εξετάσει και να διασφαλιστεί ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα πληροί τους όρους της λύσης που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου, σημείωσε. Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς για τη θέση της Επιτροπής για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και το αν θα πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, είπε απλώς ότι τα θέματα αυτά θα εξεταστούν κατά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου