ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία ότι «θα νικηθεί η κρίση»

αισιοδοξία-ότι-θα-νικηθεί-η-κρίση-422109

«Ανυποχώρητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να νικηθεί η κρίση» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια δείπνου που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή το πολυσυνέδριο Capital + Vision.

Ο υπουργός επισήμανε ότι από μια ρηχή ανάπτυξη πρέπει να πάμε στην πραγματική ανάπτυξη, να φτιάξουμε, όπως είπε, μια οικονομία όπου το 50% θα στηρίζεται στη βιομηχανία, στην ενέργεια, στις εξαγωγές και στον τουρισμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να γίνει κέντρο πράσινης ενέργειας και εξαγωγών τονίζοντας με έμφαση ότι δεν είναι ώρα για μνημόσυνα και μοιρολατρία αλλά είναι ώρα για δράση. Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι η «χώρα που θέλουμε πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά. Νέο μοντέλο ανάπτυξης, νέο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και διασφάλιση της πολιτικής, οικονομικής και φορολογικής σταθερότητας, μιας χώρας που σέβεται τους επενδυτές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κάλεσε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του νέου επενδυτικού νόμου, η προκήρυξη για τη νέα φάση του οποίου ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. Επίσης ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι έως το τέλος του χρόνου η κατάσταση θα είναι διαφορετική, σημειώνοντας ότι το υπουργείο, η ΕΤΕπ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζονται ένα σχέδιο στο οποίο την περίοδο αυτή καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες, για την αύξηση της ρευστότητας.

Μήνυμα αισιοδοξίας

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας θέλησαν να δώσουν ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας κατά τα εγκαίνια της 13ης KAVALAEXPO 2011.

Μεταξύ άλλων οι υπουργοί επεσήμαναν ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και αυτό φαίνεται από τον αυξημένο αριθμό εξαγωγών προς την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες.

Ωστόσο, ο κ. Ξυνίδης απευθυνόμενος προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναφέρθηκε στο τέλος της επιδοτούμενης επιχειρηματικότητας.

«Ο ιδιωτικός τομέας έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να επιβιώνει χάρη στις επιδοτήσεις», τόνισε ο κ. Ξυνίδης και συμπλήρωσε, «αυτή η λογική των επιχορηγήσεων δεν μας οδήγησε πουθενά» . Σημείωσε ότι οι εκθέσεις πρέπει να γίνονται γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις που κάνουν ένα μεγάλο αγώνα, ενώ κλείνοντας, ανάφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και θα στηρίζεται στις δικές τις δυνάμεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου