ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δώρα» υποσχέθηκε ο Γερμανός Υφ. Οικονομικών

δώρα-υποσχέθηκε-ο-γερμανός-υφ-οικον-851206

Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις του Γερμανού Υφυπουργού Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ με τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Με τη γερμανική κυβέρνηση χτίζουμε, μετά και την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη. Εργαζόμαστε για να μετατραπεί το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη και ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία. Συμφώνησαν επίσης το πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από μεγάλη αποστολή – περίπου 100 Γερμανών επιχειρηματιών- που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι λεπτομέρειες της επιχειρηματικής αποστολής του Οκτωβρίου θα εξειδικευθούν τον επόμενο μήνα κατά τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γερμανικών Επιχειρήσεων(BDI) και του ΣΕΒ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Επίσης οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με έμφαση τα φωτοβολταϊκά και την αξιοποίηση απορριμμάτων συζητήθηκαν στη συνάντηση της ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος-Ενέργειας – Κλιματικής Αλλαγής με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας Στέφαν Καπφέρερ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε εξαιρετικά γόνιμη τη συζήτηση με τον Γερμανό υφυπουργό.

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών η ελληνική πλευρά παρουσίασε σχέδιο για τη δυνατότητα εξαγωγής από τη χώρα μας στη Γερμανία ηλεκτρικής ενέργειας. Το σχέδιο αυτό, όπως είπε ο υπουργός θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες με τους Γερμανούς εταίρους αλλά και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας για να καλύψουν τους στόχους και τις ανάγκες τους με ανανεώσιμες πηγές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου