ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένουν σε «ταχεία λύση» Γερμανία και Γαλλία

επιμένουν-σε-ταχεία-λύση-γερμανία-κ-434318

Την υποστήριξή της στον Γιώργο Παπανδρέου εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Γερμανία και η Γαλλία επιδιώκουν μια «ταχεία λύση» στην ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο μετά τις συνομιλίες της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Συμφώνησαν μάλιστα να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε το ευρώ», είπε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους σήμερα στην καγκελαρία στο Βερολίνο.
«Χρειαζόμαστε ένα νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει και την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», είπε η κ. Μέρκελ. «Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» τόνισε η κ. Μέρκελ
Αναφερόμενη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ίδια χθες με το Γιώργο Α. Παπανδρέου η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε «Μπόρεσα να διαπιστώσω πόσο μεγάλη είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της, καθώς και με ποιό τρόπο αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να ακολουθήσει το σωστό δρόμο».
Όπως είπε η κα Μέρκελ, «θα ήταν καλό, εάν και η αντιπολίτευση υποστήριζε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό θα βελτίωνε τις δυνατότητες να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σωστό δρόμο. Αλλά ο πρωθυπουργός έχει την υποστήριξή μας».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτησε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας την να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Η Γαλλία και η Γερμανία αναμένουν τη λεπτομερή έκθεση της Τρόικας, που θα περιλαμβάνει και «θέματα που δεν είναι μόνον πολιτικής φύσεως, αλλά είναι και άκρως τεχνικά», για το ύψος του προγράμματος και τα τεχνικά ζητήματα εφαρμογής του.
Ο πρόεδρος Σαρκοζί τόνισε ότι «η δέσμευση Γαλλίας και Γερμανίας όταν πρόκειται για τη σταθερότητα του ευρώ, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στηρίζουμε από κοινού, με όλες μας τις δυνάμεις, το ευρώ».
Η καγκελάριος Α. Μέρκελ επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του νέου πακέτου στήριξης.
«Βεβαίως στο κοινοβούλιο της Ελλάδας θα πρέπει περάσει τα απαραίτητα μέτρα», είπε η κα Μέρκελ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου