ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλουσιότεροι έγιναν οι Ελληνες Κροίσοι

πλουσιότεροι-έγιναν-οι-ελληνες-κροίσ-435635

Περισσότεροι και πλουσιότεροι είναι οι Έλληνες Κροίσοι σύμφωνα με τη λίστα «Greek Rich List» των Sunday Times για το 2010.

Στο σχετικό κατάλογο με τους «cash Greeks» όπως ονομάζονται στη Βρετανία οι Έλληνες «με γεμάτο πορτοφόλι» σημειώνονται νέες εμφανίσεις 49 Ελλήνων (συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων του εξωτερικού) με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συνολική περιουσία των «cash Greeks» αυξήθηκε κατά 10% την περασμένη χρονιά αγγίζοντας τα 52 δισ. ευρώ.

Στην κορυφή παραμένει ο Σπύρος Λάτσης ο οποίος (μαζί με την οικογένειά του) αύξησε την περιουσία του στα 3,38 δισ. ευρώ το 2010.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται σχεδόν άγνωστοι Έλληνες όπως ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος Έλληνας των ΗΠΑ (και δεύτερος στη λίστα) με περιουσία 2,7 δισ. ευρώ. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στη «Greek List» συγκαταλέγεται η Αριάνα Χάφινγκτον η οποία στις αρχές του 2011 πούλησε έναντι 315 εκατ. δολαρίων τη Huffington Post στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο AOL και κατατάσσεται 45η μεταξύ των πλουσιότερων Ελληνοαμερικανών.

Λιγότερο γνωστός είναι ένας άλλος Έλληνας δεύτερης γενιάς ο Τζέιμς Χάνος. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους επενδυτές των ΗΠΑ ο οποίος έχει δημιουργήσει περιουσία με τον πλέον προσφιλή τρόπο των «ομοτέχνων» του, ποντάροντας δηλαδή στην κατάρρευση χρηματοπιστωτικών προϊόντων ή αγορών. Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι «σορτάρει» στο σκάσιμο της κινεζικής φούσκας.

Με σαφώς πιο αξιοπρεπή τρόπο έχει πλουτίσει ένας άλλος Έλληνας που βρίσκεται 5ος στη λίστα, ο Μάικ Λαζαρίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της Research in Motion η οποία κατασκευάζει τα κινητά Blackberry.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου