ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ολα τώρα» για την δημόσια περιουσία

ολα-τώρα-για-την-δημόσια-περιουσία-438312

«Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα», διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από την Βουλή, τονίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο».

«Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», ανέφερε κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όπως σημείωσε «σε μια στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις στη χώρα μας για να προχωρήσει πιο γρήγορα και οι δανειστές μας θέλουν να βεβαιωθούν ότι η χώρα μας θα μπορέσει να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια, η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση που επέλεξε, για να συγυρίσουμε τα δημόσια οικονομικά, να σταματήσουμε παράγουμε έλλειμμα και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να καταστεί η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους επερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή, Ν. Καραθανασόπουλο, Γ. Μαυρίκο, Ι. Πρωτούλη, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλήρη υποταγή στο μεγάλο κεφάλαιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ο λαός ξέρει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος και τα υπόλοιπα είναι σειρήνες που οδηγούν εκεί που καταφέραμε να φύγουμε, δηλαδή στην χρεοκοπία», ενώ πρόσθεσε:

«Κανείς δεν είπε να πουλήσει τα πάντα, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε αγκυλωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος».

Μάλιστα συνέστησε «να φύγουμε από ‘καρικατούρες’ και από το να φοβίζουμε τον κόσμο», ενώ διερωτήθηκε «γιατί δημιουργούμε σκιάχτρα και φτιάχνουμε ιστορίες για αγρίους που ποτέ δεν θα γίνουν;».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Λέμε ναι στην συναίνεση, αλλά όχι στην συνενοχή και στην επιμονή του λάθους», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης μίλησε για πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ απαντώντας στις αιχμές του ΚΚΕ ότι συμβαδίζει με την κυβέρνηση και της κυβέρνησης ότι συμπλέει με το ΚΚΕ, δήλωσε ότι η ΝΔ δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά αλλά είναι μπροστά.

Υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας τάχθηκε ο Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑΟΣ αρκεί -όπως είπε- να είναι λελογισμένη και να γίνει με κανόνες διαφάνειας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου