ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαραίτητες οι αλλαγές στην οικονομία

απαραίτητες-οι-αλλαγές-στην-οικονομί-456286

Ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος προειδοποιεί ότι ο τόπος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και προτείνει αντίσταση "σε όσους αντιστέκονται με άλλοθι το Μνημόνιο στις αναγκαίες αλλαγές".

Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

"Οι δημαγωγοί του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο κατευθείαν στον γκρεμό -στην πτώχευση. Διευκολύνουν έτσι, από ανευθυνότητα, ιδεοληψία ή ιδιοτέλεια, εκείνα τα συμφέροντα -εκτός, ίσως και εντός Ελλάδος- που στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της χώρας μας για να την εξαγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή.

Δεν πείθει το μένος όλων εκείνων, οι οποίοι παριστάνουν ότι αγωνίζονται για να …απελευθερώσουν την πατρίδα από δήθεν ξένη κατοχή. Απύθμενη η ιδιοτέλεια και η υποκρισία τους! Λες και εξαρτάται από τους "ξένους" αν θα ορθοποδήσουμε ή θα χρεοκοπήσουμε. Δικά μας είναι τα προβλήματα, δική μας κι η ευθύνη αντιμετώπισής τους. Ούτε η Ε.Ε., ούτε το ΔΝΤ, ούτε κανείς θα μας σώσει, τελικά, κόντρα στη θέλησή μας.

Η σκληρή και άδικη για τους πολλούς πραγματικότητα που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με υποκριτικές κραυγές. Ευτυχώς, η σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία, θέλει να επιβιώσει κι όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά. Ο τόπος όμως βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Η ανευθυνότητα έχει τεράστιο κόστος και η δημαγωγία όρια. Πρέπει ν’ αντισταθούμε σε όσους αντιστέκονται με άλλοθι το Μνημόνιο στις αναγκαίες αλλαγές, αν θέλουμε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να παραμείνει χώρα ευρωπαϊκή, αλλά και εθνικά αξιοπρεπής".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου