ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει το ΔΝΤ για την περικοπή συντάξεων: Ψηφισμένο το μέτρο

επιμένει-το-δντ-για-την-περικοπή-συντά-749008

Επιμένει στην περικοπή συντάξεων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όπως συνάγεται από την καθιερωμένη ενημέρωση του εκπροσωπου του Ταμείου Τζέρι Ράις σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Ο Τζέρι Ράις κληθείς να απαντήσει σχετικά επανέλαβε ότι το εν λόγω μέτρο ψηφίσθηκε το 2017 και δεν είναι νέο μέτρο. Επίσης τόνισε πως πάγια θέση του ΔΝΤ είναι πως η περικοπή θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές και θα στείλει μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ακολούθως πρόσθεσε πως από την εφαρμογή του μετρου θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για κοινωνική πολιτική και ελάφρυνση της φορολογίας αφού θα υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Να σημειωθεί ότι η μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών Τσακαλώτου με Μοσκοβισί και Σολτς

Υπενθυμίζεται πως οι θεσμοί έχουν παραπέμψει την επανεξέταση όταν η Κομισιόν θα αξιολογήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου