ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοί είναι οι νέοι Ράμπο της Εφορίας και τί θα κάνουν

ποιοί-είναι-οι-νέοι-ράμπο-της-εφορίας-κ-751474

Μετά από 8 μήνες, αφού είχε ψηφιστεί ο νόμος, έρχεται η νέα υπηρεσία, η οποία θα βάλει στο στόχαστρο τις 4.000 δικογραφίες που βρίσκονταν σε αναμονή μετά την επιστροφή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με το Εθνος βάσει του νέου νόμου οι «φοροράμπο» κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα έχουν την ιδιότητα των ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων, θα προβαίνουν στη διενέργεια ανακριτικών πράξεων και θα διενεργούν έρευνες επί φορολογικών δεδομένων, ωστόσο τον τελικό λόγο για το εάν πράγματι διαπράχθηκε το αδίκημα της φοροδιαφυγής θα τον έχει και πάλι η ΑΑΔΕ.

Οι δυνατότητες των Ράμπο

  • Έρευνες εγγράφων και λοιπών στοιχείων στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις του ελεγχόμενου καθώς και έρευνες άλλων χώρων εκτός επαγγελματικής απασχόλησης του ελεγχόμενου, όταν υπάρχουν στοιχεία ή βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση οικονομικών παραβάσεων, μετά από συναίνεση του ελεγχόμενου ή προηγούμενη άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα.
  • Συλλήψεις και ανακρίσεις προσώπων και έρευνες μεταφορικών μέσων, αγαθών, καταστημάτων, αποθηκών, οικιών και λοιπών χώρων, καθώς και στη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων.
  • Κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.
  • Δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε ειδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες κρίνεται αναγκαία η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου ή σε περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου