ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Συνήγορο Καταναλωτή οφειλέτες της ΔΕΗ

στον-συνήγορο-καταναλωτή-οφειλέτες-τ-754053

Σε καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προχωρούν καταναλωτές, οφειλέτες της ΔΕΗ καθώς τα προσωπικά τους δεδομένα βρέθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους σε δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές Εταιρείες .

Οι εισπρακτικές εταιρείες παραβιάζουν τον πρόσφατο GDPR νόμο ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων η ΔΕΗ απειλεί με δικαστήρια και διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που ανήκουν στο ΚΟΤ και στο ΚΕΑ. Η ΔΕΗ προσπαθεί αν μαζέψει τις όφειλες που σύμφωνα με την αντιπολίτευση ξεπερνούν τα 3 δισ.€ , χρέη που αύξησε η ίδια στηρίζοντας ο κίνημα «δεν πληρώνω»

O ΣΚΑΪ, παραθέτει τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις και μαρτυρίες οφειλετών που για ευνόητους λόγους δενα αναφέρει τα στοιχεία τους.

Περίπτωση 1

Χρέος:169 ευρώ!!!
Τηλεφωνική κλήση από δικηγορικό αλλιώς θα κόψουν το ρεύμα

Περίπτωση 2

Χρέος: 697 ευρώ.Δικαιούχος ΚΟΤ
Όχληση από δικηγορικό γραφείο εξαδέλφου υπουργού

Περίπτωση 3

«Τον Ιούλιο μου ήρθε ένας λογαριασμός 1.700 ευρώ Έναντι…και τη Δευτέρα μου ήρθε ένας 1850 που έγραφε έκτακτος…με ειδοποίηση διακοπής ρεύματος και στο καπάκι ένα χαρτί από τη ΔΕΗ για ρύθμιση οφειλών εντός 15 ημερών αλλιώς διακοπή ηλεκτροδότησης κλπ…… Με όνομα Α.Δ δικηγόρος ΔΕΗ!!!

Μόνο σειρήνες που δεν έβαλαν να χτυπάνε !!»

Την ίδια ώρα σοβαρές καταγγελίες καταναλωτών έρχονται στην δημοσιότητα . Η ΔΕΗ συνεχίζει να ανέχεται την παρακράτηση των χρημάτων που καταθέτουν μέσω των ΕΛΤΑ για την εξόφληση λογαριασμών . Οι πελάτες της ΔΕΗ ενώ ζητούν στο πενταψήφιο 11770 να δοθεί αυτόματα λύση , τους οδηγούν σε υποκαταστήματα με πέντε και έξι ώρες αναμονής για να εξυπηρετηθούν

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου