ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι παίρνουν το επίδομα των 100€ από την τροπολογία του υπουργείου Άμυνας

ποιοι-παίρνουν-το-επίδομα-των-100e-από-την-805210

Τροπολογία που προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του νομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του νομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καταβολής του μηνιαίου επιδόματος θα ενταχθούν: οι μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκης), η Σκύρος, η Ζίρος και το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας.

Σκοπός της τροπολογίας είναι να άρει την αδικία και να ικανοποιήσει την αρχή ίσης μεταχείρισης, αλλά και το αίσθημα δικαίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές, καθώς τελούν υπό συνθήκες διαβίωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας αντίστοιχης με το προσωπικό των προαναφερθέντων περιοχών. Επίσης, επιφορτίζονται με όμοια πρόσθετα καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία που κατέθεσε ο ΥΕΘΑ:

[onalert.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου