ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 2 Ιουλίου η τοποθέτηση Στουρνάρα για το Eurogroup

στις-2-ιουλίου-η-τοποθέτηση-στουρνάρα-γ-810978

H οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο facebook δηλώνουν κύκλοι της ΤτΕ

«Στις 2 Ιουλίου τα σπουδαία». Ετσι απαντούν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος στις διαρροές κυβερνητικών στελεχών που ζητούν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Αλλωστε και ο Ν. Παππάς ζήτησε το πρωί της Κυριακής να μάθει τι λέει ο διοικητής για την απόφαση. Και είναι προφανώς γραμμή Μαξίμου η επίθεση κατά της ΤτΕ.

Ο διοικητής θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» στις 2 Ιουλίου οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία. «Θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Αλλωστε, όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους που υπάρχουν, την «καθαρή» έξοδο και την προληπτική γραμμή, το έκανε είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με δημόσιες ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

«Ετσι θα πράξει και τώρα και θα υπάρχουν… εκπλήξεις στην τοποθέτησή του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook», λένε όσοι τον γνωρίζουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου