ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα παραδείγματα Παπανάτσιου στην κριτική για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

τα-παραδείγματα-παπανάτσιου-στην-κρι-818237

Να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις θα υπάρξει αύξηση του ΕΝΦΙΑ και σε λαικές περιοχές επιχείρησε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών κατέθεσε πίνακα με παραδείγματα από περιοχές του λεκανοπεδίου από τα οποία προκύπτει ότι ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ο ίδιος.

Πρόκειται για τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, την Νίκαια, το Περιστέρι, τον Κορυδαλλό και την Καισαριανή.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο πίνακας είναι ενδεικτικός καθώς υπάρχουν και άλλες περιοχές που μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε αν η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα προκαλέσει αύξηση ή όχι του ΕΝΦΙΑ.

Νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο δήλωνε πως μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Για τις υπόλοιπες φορολογίες (φόροι μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ.) φέτος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές τιμές.

Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος του 2018 δεν θα γίνει εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών για τους υπόλοιπους φόρους, η εφαρμογή είναι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Σε άλλες περιπτώσεις θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου