ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα: Ζεσταίνεται η αγορά εργασίας

έρευνα-ζεσταίνεται-η-αγορά-εργασίας-818396

Τρίμηνο θετικών αλλαγών στην αγορά εργασίας αναμένεται τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, προκύπτει από έρευνα της ManpowerGroup. Συγκεκριμένα, το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ μόλις το 4% αναμένει μείωση. Ωστόσο, το 70% αποκλείει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει, το ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των προσλήψεων.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ενισχύονται κατά 15%, ενδεικτικό του ό,τι κάτι εξακολουθεί να κινείται στην αγορά εργασίας. Τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Έρευνα: Αναθερμαίνεται η ελληνική οικονομία

“Στην Ελλάδα, η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τελικώς κερδίζει έδαφος. Οι ελληνικές εξαγωγές επιταχύνονται από την ισχυρή ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και η έναρξη της τουριστικής περιόδου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην απασχόληση και στις λιανικές πωλήσεις. Η αγορά εργασίας παρουσιάζει ανοίγματα, με θετική ισχύ για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως σε τμήματα τεχνολογίας πληροφοριών ΙΤ και εξυπηρέτησης πελατών”, δηλώνει ο Μπάμπης Καζαντζίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Κατά το γ’ τρίμηνο του 2018, προβλέπονται αυξήσεις του εργατικού δυναμικού και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με τους εργοδότες του τομέα Γεωργίας να καταγράφουν τις ισχυρότερες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, της τάξης του +23%. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ στους τομείς του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) αναφέρονται προοπτικές της τάξης του +18%. Σταθερή δραστηριότητα προσλήψεων αναμένεται στον τομέα του Τουρισμού. Οι πιο αδύναμες προοπτικές, της τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα των Κατασκευών.

Περισσότερες δουλειές από πέρυσι

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντικές βελτιώσεις, της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών. Επίσης, οι Προοπτικές για τον τομέα του Τουρισμού εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες. Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και για τον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) και τον τομέα της Γεωργίας, με τις Προοπτικές να βελτιώνονται κατά 8 και 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.

[newsit.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου