ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα πληρώνει λόγω υπαιτιότητας πρόστιμο καταναλωτή σε ΔΟΥ

τράπεζα-πληρώνει-λόγω-υπαιτιότητας-π-822803

Τράπεζα ανέλαβε να πληρώσει λόγω δικής της υπαιτιότητας, μετά από διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το πρόστιμο που επιβλήθηκε από Δ.Ο.Υ. σε καταναλωτή, για μη εμπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

Κάτοχος‭ ‬δύο‭ ‬οχημάτων (δικύκλου‭ ‬και‭ ‬αυτοκινήτου) προσήλθε σε πιστωτικό ίδρυμα και ζήτησε να πληρώσει εμπροθέσμως‭ τα ‬τέλη‭ ‬κυκλοφορίας‭ ‬του‭ ‬σε‭ ‬12‭ ‬μηνιαίες‭ ‬δόσεις.‭ ‬Όμως,‭ ‬εκ παραδρομής, ο αρμόδιος υπάλληλος του πιστωτικού ιδρύματος, κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή, πλήρωσε δύο φορές τα τέλη κυκλοφορίας για‭ ‬το‭ ‬δίκυκλο‭ ‬‬και‭‭ ‬άφησε‭ ‬τα‭ τέλη‭ ‬του‭ ‬αυτοκινήτου ‬απλήρωτα.‭ Ο καταναλωτής‭ ‬διαπίστωσε το‭‬ λάθος‭‭ ‬δύο‭‭ ‬μήνες‭ ‬αργότερα,‬ ‬όταν‭ ‬και‭ ‬η αρμόδια Δ.Ο.Υ. του επέβαλε πρόστιμο ύψους 920 ευρώ για μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Ο‭‭ ‬καταναλωτής‭ ‬απευθύνθηκε‭ ‬στον‭ ‬Συνήγορο‭ ‬του‭ ‬Καταναλωτή‭ ‬με αίτημα να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα το κόστος του προστίμου, το οποίο του επεβλήθη λόγω υπαιτιότητας του ‬υπαλλήλου του. Κατόπιν παρέμβασης της Αρχής, το πιστωτικό ίδρυμα αναγνώρισε το σφάλμα του υπαλλήλου του και, δεδομένου ‭ ‬ότι ‬ η Δ.Ο.Υ. απέρριψε ‬το‭‬ αίτημα για ακύρωση του προστίμου, κατέβαλε εκείνο το ποσό των 920 ευρώ, αναλαμβάνοντας έτσι, όλες τις συνέπειες της υπερήμερης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου