ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εγινε η διασταύρωση ανασφάλιστων ΙΧ. Τελευταία ευκαιρία ως τη Δευτέρα

εγινε-η-διασταύρωση-ανασφάλιστων-ιχ-τ-27005

Όσοι δεν θέλουν να φορτωθούν με το ειδικό πρόστιμο για τα ανασφάλιστα, που φτάνει ως τα 250 ευρώ, καλό θα ήταν να τρέξουν έστω την τελευταία στιγμή, καθώς τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα κλείσει και το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα 30/4 έγινε διασταύρωση στα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών, από την οποία προέκυψε ότι 385.000 οχήματα κινούνται παράνομα στους δρόμους, χωρίς ασφάλιση.

Όσο για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πρώτη διασταύρωση και προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών για την ακρίβεια των στοιχείων που διατηρούν, εκτιμάται ότι αυτή τη φορά τα οχήματα που βρίσκονται σε «γκρίζες» ζώνες (π.χ. κλεμμένα, κατεστραμμένα κ.λ.π.) δεν ξεπερνούν τις 3.000, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως.

Ποια είναι η επόμενη κίνηση; Τη Δευτέρα ή την Τρίτη η ΑΑΔΕ θα πάρει νεώτερα στοιχεία κι όσοι ασφάλισαν τα οχήματα τους στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, δηλαδή από τις 30 Απριλίου ως τις 7-8 Μαίου- χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι εντοπίστηκαν κατά τη διασταύρωση- θα βγουν από τη «μαύρη» λίστα των 385.000. Αμέσως μετά, η ΑΑΔΕ θα φορτώσει στο Taxis τα πρόστιμα για τους παραβάτες:

  • Για δίκυκλα ως 250 κ.ε.: 100 ευρώ
  • Για δίκυκλα πάνω από 251 κ.ε.: 150 ευρώ
  • Για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε.: 200 ευρώ
  • Για αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ.ε.: 250 ευρώ

Όσοι πάρουν το… ραβασάκι, αλλά εντάσσονται σε κάποια από τις «γκρίζες» ζώνες, θα πρέπει να συμβουλευθούν τον οδηγό ερωτήσεων- απαντήσεων της ΑΑΔΕ, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών, τα ασφαλισμένα οχήματα φτάνουν στα 6,1 εκατομμύρια και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από τη διασταύρωση του περσινού Ιουνίου είχε καταγραφεί αύξηση των ασφαλίσεων κατά περίπου 510 χιλιάδες, με αποτέλεσμα ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπεράσει τα 6,2 εκατομμύρια.

Δείτε εδώ οδηγίες της ΑΑΔΕ για να ανασφάλιστα οχήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου