ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Μαΐου η απόδοση τελών για τις πλαστικές σακούλες

τέλος-μαΐου-η-απόδοση-τελών-για-τις-πλα-37709

Έως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση απόδοσης του τέλους πλαστικής σακούλας διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει τα ακόλουθα:

“Από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι σχετικές διατάξεις για την επιβολή του τέλους τροποποιούνται με τις διατάξεις του άρθρου 119 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου, «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις», το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση, ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε.

Προς τούτο θα προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών κατατεθεισών διατάξεων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου