ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα διάκριση για τις εξαγωγές απέσπασε ο ΣΕΒΤ

νέα-διάκριση-για-τις-εξαγωγές-απέσπασ-69457

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), απέσπασε άλλη μια διάκριση στα βραβεία CREATIVE GREECE 2018, το ετήσιο forum επιχειρηματικής αριστείας για την Ελλάδα της εξωστρέφειας, για το σημαντικό έργο που υλοποίησε σχετικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών της χώρας το 2017.

H διάκριση αυτή αποτελεί το 2ο βραβείο που αποσπά ο Σύνδεσμος μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εξωστρέφεια δεν αποτελεί μόνο προτεραιότητά του, αλλά γίνεται και πράξη μέσα από δράσεις που ενδυναμώνουν τις εξαγωγές και την εικόνα της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το 2017 ήταν μια χρονιά με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα για τον ΣΕΒΤ, καθώς προχώρησε στην υλοποίηση πολλών ενεργειών για την στήριξη των εξαγωγών, με κορωνίδα την ανάπτυξη της Πλατφόρμας Εξαγωγών (http://www.sevt.gr/gr/categories-export-list). Πρόκειται για ένα φιλικό και εύκολο στη χρήση εργαλείο, διαθέσιμο σε πέντε γλώσσες, που περιλαμβάνει όλα τα Ελληνικά Εξαγόμενα Προϊόντα Διατροφής με στόχο να προωθήσει τις εμπορικές σχέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με τις παγκόσμιες αγορές.

Σε καθημερινή βάση ο ΣΕΒΤ παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο, ενημερώνοντας τα Μέλη του για τις νεότερες εξελίξεις στις εξαγωγές και το πλαίσιο που ισχύει σε άλλες χώρες, διευκολύνει τις σχέσεις των Μελών του με τους αρμόδιους φορείς και ανοίγει τον δρόμο στα ελληνικά προϊόντα ώστε να γίνουν πιο αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης, σημειώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συνεισφορά μας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά. Η διάκριση αυτή μας τιμά και μας γεμίζει αισιοδοξία καθώς οι προσπάθειές μας έχουν αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος το έργο μας, ώστε ο κλάδος μας να αποτελεί πόλο σταθερής προοπτικής με γνώμονα την ανάκαμψη της οικονομίας και την προβολή της χώρας μας και των προϊόντων μας, όπως πραγματικά αξίζουν!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου