ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις στην ΕΕ: Ζητούν 158 πτυχιούχους για διοικητικές θέσεις

προσλήψεις-στην-εε-ζητούν-158-πτυχιούχο-88061

Στην πρόσληψη 158 πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων προχωρά η Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να στελεχώσει θεσμικά της όργανα.

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 8 Μαρτίου και διαρκούν έως τις 10 Απριλίου.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών τουλάχιστον τριών ετών, να γνωρίζουν καλά δύο ευρωπαϊκές γλώσσες και να είναι υπήκοοι της ΕΕ.

Οπως αναφέρει στην πρόσκλησή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) «τα όργανα της ΕΕ αναζητούν ταλαντούχους πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να καλύψουν πάνω από 100 θέσεις νέων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων.

Τα καθήκοντα είναι ποικίλα και αφορούν τη διαμόρφωση πολιτικών, την παραγωγή έργου και τη διαχείριση πόρων. Οι θέσεις αυτές αποτελούν το ιδανικό εφαλτήριο για μια συναρπαστική και πολύπλευρη σταδιοδρομία, με έδρα τις δυναμικές πόλεις των Βρυξελλών και του Λουξεμβούργου. Η εργασία θα αφορά επίκαιρα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση της μετανάστευσης, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή η τόνωση της ανάπτυξης και η δημιουργία απασχόλησης.

Τα όργανα της ΕΕ απαιτούν μεγάλη επινοητικότητα, αντοχή και πνευματική εγρήγορση, αλλά παράλληλα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για διεύρυνση των γνώσεων, ενίσχυση των δεξιοτήτων και εξέλιξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων, ανααφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2016 υπέβαλαν αίτηση πάνω από 20.000 υποψήφιοι, αλλά μόνο το 1% κλήθηκε να παρουσιαστεί στο κέντρο αξιολόγησης. Η διαδικασία επιλογής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν μόνο 158 θέσεις περίπου στον κατάλογο επιτυχόντων.

Για την διεκδίκηση μίας από τις θέσεις του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε δοκιμασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MCQ) με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη συνέχεια θα κληθούν να συμμετάσχουν στην άσκηση εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-tray) στη δεύτερη γλώσσα που έχουν δηλώσει, σε ένα από τα διαπιστευμένα κέντρα της EPSO.

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων γίνεται στην ιστοσελίδα της EPSO:

https://epso.europa.eu/apply/job-offers/competition/2956/description_el

H προκήρυξη του διαγωνισμού

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου