ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα

νέος-γύρος-διαπραγματεύσεων-με-την-τρ-482511

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με πρώτο ζητούμενο την επιπλέον μείωση των δαπανών κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», μόνο οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, κατέθεσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα περικοπών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε για το 2011 μείωση των επιχορηγήσεων προς τα νοσοκομεία κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και η Λούκα Καστέλη μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις ή περαιτέρω επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αλλαγή των φορολογικών συντελεστών.

"Απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα, για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση, όπως κατάφερε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος -μέσα σ’ έναν χρόνο- στην ιστορία της χώρας, έτσι θα συνεχίσει, "μιλώντας με ειλικρίνεια στους πολίτες", "κοιτάζοντάς τους στα μάτια" και "δίνοντας μαζί τους τη σημαντικότερη μάχη που αξίζει να δίνει κανείς: Αυτή για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας".

Εξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο δηλώνει ότι η κυβέρνηση συζητά την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου