ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου: Και άλλα υπουργεία θα αγοράσουν κόκκινα δάνεια

παπαδημητρίου-και-άλλα-υπουργεία-θα-α-133731

Στην επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε πρωτοβουλία προκειμένου να αγοράζει «κόκκινα» δάνεια προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Βουλή.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος το θέμα είχε ανοίξει προ εβδομάδων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όταν είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει «κόκκινα» δάνεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου απαντώντας στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να αξιοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια προκειμένου να διευκολύνει τους δανειολήπτες.

«Θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ώστε να προσαρμοστεί ο νόμος και να προστεθεί στις προβλέψεις του η εξαγορά δανείων» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του έθεσε θέμα διαφορετικής μεταχείρισης των δανειοληπτών αφού όπως είπε η κυβέρνηση έχει ήδη επιτρέψει σε ξένα φάντς να αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια. Εξέφρασε εξάλλου την πρόβλεψη ότι αυτό που πρόκειται να κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ζητήσουν να το κάνουν και τα άλλα υπουργεία.

«Γενικώς η εξαγορά δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να προσφέρει επωφελείς λύσεις για τράπεζες και δανειολήπτες. Μελετάμε την επέκταση αυτή με ιδιαίτερη προσοχή για μην προκληθεί ούτε έλλειμμα ούτε νέο κύμα κακοπληρωτών» απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου τονίζοντας πάντως ότι ποτέ δεν είπε ότι το χρήση του μέτρου μπορούν να κάνουν όλα τα υπουργεία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου