ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οκ» από EuroworkingGroup στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

οκ-από-euroworkinggroup-στην-ολοκλήρωση-της-αξιολ-152836

Στη συνεδρίαση του Euroworking group που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μέσω τηλεδιάσκεψης, άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης τη Δευτέρα ανέφεραν πριν από λίγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες έκαναν λόγο για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων επί των προαπαιτούμενων.

Στη συνεδρίαση του EWG που φαίνεται να «κλείδωσε» το κείμενο συμμόρφωσης που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο Eurogroup της Δευτέρας, φαίνεται να αποφασίστηκε και το ύψος της δόσης που θα εκταμιεύσει η Ελλάδας. Το ύψος της δόσης φαίνεται να κλειδώνει στα επίπεδα των 6,7 δις. ευρώ. Από αυτά, τα 3,3 δις. ευρώ θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους την περίοδο από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, τα 1,5 δις. ευρώ θα αφορούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ενώ 1,9 δις. ευρώ θα διοχετευτούν για το «ταμειακό απόθεμα» (cash buffer).

Την Δευτέρα αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά την έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου