ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία ευκαιρία για τα τέλη κυκλοφορίας, έρχονται πρόστιμα

τελευταία-ευκαιρία-για-τα-τέλη-κυκλοφ-173551

Σήμερα Παρασκευή λήγει η διορία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2018. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πληρώσουν το αντίτιμο θα καταβάλλουν υψηλό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται πως τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται άμεσα και αυτόματα.

Το πρόστιμο είναι ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Δίνεται πάντως η δυνατότητα στον φορολογούμενο να ρυθμίσει την οφειλή μετά από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις. Όμως, η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Μέχρι και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.

Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία και να έχει μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

Πινακίδες

Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου