ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αναβολή πλειστηριασμών ανακοίνωσαν οι συμβολαιογράφοι

νέα-αναβολή-πλειστηριασμών-ανακοίνω-191518

Σε νέα αναβολή οδηγούνται οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία στις περιφέρειες Αττικής, Αιγαίου και Δωδεκανήσου οι οποίες επρόκειτο να γίνουν αύριο, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου του 2018. Οι συμβολαιογράφοι , όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσαν αναμένουν τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς προκειμένου να συμμετέχουν κανονικά σ’ αυτούς, ενώπιον των Ειρηνοδικείων.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημέρωσε πριν από λίγο τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία των εν λόγω περιφερειών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

• Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
• Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
• Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Στην ανακοίνωση πάντως, επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

«Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου