ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψαλίδι» έως 15% στο εφάπαξ των ενστόλων με νέα τροπολογία

ψαλίδι-έως-15-στο-εφάπαξ-των-ενστόλων-195328

Ψαλίδι στα εφάπαξ των στελεχών που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που δικαιούνται να λάβουν όσοι αποχωρούν από 1ης/1/2015.

Οι μειώσεις στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς για τα ίδια έτη υπηρεσίας.

Ανάλογα με το μισθό για όσους αποχωρήσουν το 2017, η μείωση μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να είναι στο 2%, ενώ για όσους αποχωρήσουν το 2020 να φτάσει στο 10% ή 15%.

Με νέο τύπο

Το εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για το χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών από 1ης/1/2015 και μετά μετατρέπεται ουσιαστικά σε επιστροφή εισφορών, καθώς θα υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) για τα εφάπαξ όλων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και φορέων πρόνοιας ιδιωτικού τομέα.

Με το ίδιο σύστημα (σ.σ.: νοητής κεφαλαιοποίησης-NDC) θα υπολογίζεται και το εφάπαξ και για τα στελέχη των τριών Σωμάτων που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Αμυνας Π. Καμμένο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου