ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχασε το μέρισμα για μόλις… 2 ευρώ

έχασε-το-μέρισμα-για-μόλις-2-ευρώ-205448

Απίστευτες ιστορίες έχουν να διηγηθούν τις τελευταίες ημέρες λογιστές και φοροτεχνικοί όλης της Ελλάδος με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα.

Πολλές από τις περιπτώσεις που έχουν κληθεί ν’ αντιμετωπίσουν είναι για.. γέλια και για κλάματα με τους φορολογουμένους να μην μπορούν να πιστέψουν τα όσα συμβαίνουν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που εξιστόρησε – μιλώντας στο cretapost – ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης, με πρωταγωνιστή έναν φορολογούμενο που έχασε το μέρισμα εξαιτίας… 2 ευρώ!

«Με επισκέφτηκε ένας πολίτης προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω», επεσήμανε ο κ. Μπαριτάκης.

Το εφάπαξ του… έκοψε το μέρισμα

Μία άλλη περίπτωση αφορά έναν συνταξιούχο που το σύστημα τον «έκοψε» επειδή είχε καταθέσει το εφάπαξ του στην τράπεζα.

«Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος παίρνει 600 ευρώ το μήνα σύνταξη, άρα δικαιούται το μέρισμα. Ωστόσο, είχε πάρει το εφάπαξ του και το είχε καταθέσει στην τράπεζα με αποτέλεσμα το σύστημα να τον πετάξει έξω», περιγράφει ο κ. Μπαριτάκης.

[cretapost.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου