ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 20 Νοεμβρίου κρίνονται οι e-πλειστηριασμoί από τους συμβολαιογράφους

στις-20-νοεμβρίου-κρίνονται-οι-e-πλειστη-241626

H τύχη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνεται πως θα κριθεί στις 20 Νοεμβρίου την ώρα που οι πιέσεις από τους θεσμούς εντείνονται με το τελευταίο μήνυμα να έρχεται από το ΔΝΤ.

Οι πιστωτές θεωρούν κομβικής σημασίας τους πλειστηριασμούς σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Την Δευτέρα στις 20 του μηνός το διοικλητικό συμβούλιο των συμβολαιογράφων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία θα ενημερωθεί το σωμα για τα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:

Κατ΄ αρχάς σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα. Παράλληλα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ.λπ., αποφασίστηκε αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.

φωτό αρχείου

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου